Mijn naam is Mark Peters, eigenaar van MPC Soundlab en al meer dan 35 jaar werkzaam als muzikant, geluidstechnicus en producer.

Ik ben geïnteresseerd in alles wat met muziek te maken heeft, zowel de emoties als de technische kanten. Ik ben breed inzetbaar, maar wil wel feeling hebben met de artiest of het product. Ik ben opgeleid als popdocent op het Rotterdams Conservatorium en speel toetsen en basgitaar.

Als geluidstechnicus ben ik sinds 1985 actief in de Nederlandse en buitenlandse Jazz en Latinscene. De uit Havanna afkomstige band Cubanismo! mix ik sinds 1997 wereldwijd. Andere Latin-jazzbands waar ik freelance het geluid voor heb gedaan zijn Asere en Nueva Manteca en Estrella Acosta met ‘Mujeres de Luna’. Op Tangogebied heb ik ook de nodige ervaring met Quinteto Zarate en Tango la Zapada. Wereldmuziek doe ik ook; Quatro Ventos met Portugese Fado en R-chestra met muziek uit alle windstreken. Tevens verzorg ik het geluid bij I Compani, een filmorkest dat live muziek speelt bij films van o.a. Fellini en bijv. Bertolucci’s ‘Last Tango in Paris’. Ook deed ik FOH bij de Europese Tours van Busi Mhlongo & Twasa uit Zuid Afrika. Recentelijk deed ik het geluid voor ‘Faust’ van het Nieuw Kollektief, muziek geschreven door Willem Breuker bij een film uit 1926. Ook maakte ik een Promo clip voor de Phat Cool Big Band ( opname, mix & montage)

Als free-lance geluidstechnicus ben ik sinds 2003 regelmatig in Lux Nijmegen te vinden.

Als opnametechnicus werkte ik in diverse studio’s zoals de New Road Studios in Wijchen, Featherstone Studio in Nijmegen en Bowen Island, BC en Warehouse Studio in Oxfordshire, Paradise Studio, München en Ammix in Nijmegen.Tevens neem ik veel multitrack op bij live concerten op locatie.

Als componist maakte ik muziek voor commercials van o.a. Fuji en bedrijfsfilms van Compaq, Haskoning, Liander en Eriba Caravans en ook voor ACSI, Campinggids. Opdrachtgevers waren o.a. Michael Shalton en Harlon en later voor Caplan.

Als muzikant speelde ik in diverse gezelschappen zoals bij Chinchilla, Phonecall, I Knew It! , Kali Tichi, Sven Ratzke, Funkville Station, Tool & Die, Les Louches, KKKeng!!! en de Frapamas .

Sinds 1985 werk ik als freelancer bij het gerenommeerde festival Music Meeting in Nijmegen als geluidstechnicus, backlineproduction, stagemanager en troubleshooter.